MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

OKI Panda: „Sjedeća odbojka nas je vratila u život“

Odbojkaški klub invalida „Panda“  jedini je organizirani sportski kolektiv na području velikokladuške općine koji okuplja invalidne osobe, a jedan je i od rijetkih klubova invalida  na području USK. Ideja o osnivanju kluba rodila se 2005., da bi slijedeće godine klub počeo sa radom. U proteklih 13 godina rada, klub je okupljao  od 15-20  igrača sjedeće odbojke, koji su redovno trenirali i učestvovali na turnirima širom regije.

Kako nam je rekao jedan od osnivača OKI Panda i sadašnji predsjednik i igrač Nisvet Purić, prevashodni cilj osnivanja kluba bio je da se invalidne osobe socijalno integriraju kroz sport i međusobno druženje. „Mislim da je najveća vrijednost ovog sportskog kolektiva, baš ta socijalizacija koja je postignuta kroz treninge, utakmice i redovna druženja članova kluba“, istakao je Purić. Gotovo cijelo vrijeme egzistiranja kluba, trener je bio prof. Enis Kantarević, koji nam je rekao da mu je sve ovo vrijeme bilo zadovoljstvo trenirati ove igrače, za koje je rekao da su sjajna grupa ljudi koji po mnogim stvarima mogu biti uzor i sportašima bez tjelesnog hendikepa.

Treba istaći da je OKI Panda prije dva mjeseca bio organizator i domaćin  turnira u sjedećoj odbojci u Velikoj Kladuši a da su nedavno učestvovali i na turniru u Laktašima. Sa oba turnira odbojkaši iz Velike Kladuše su se vratili sa pobjedničkim peharom, što dovoljno govori o ozbiljnosti kojom igrači OKI Panda prilaze sportu. Ono što nije dobro da ovaj sportski kolektiv nema riješeno sistemsko financiranje i da se egzistiranje kluba uglavnom svodi na pojedinačne donacije fizičkih i pravnih lica, kao i općine.

Mersad Sarajlija/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa