MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Oko 180 migranata prebačeno iz Mirala u Lipu

Oko 180 migranata stiglo je u privremeni prihvatni centar Lipa, utvrđeno je nakon prijema i prihvata u kamp, javlja reporterka Enesa Hrustanović. Broj je manji od očekivanog i jutrošnje najave iz Službe za poslove sa strancima. 

Ova akcija Službe za poslove sa strancima u BiH provedena je uz asistenciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i policije Unsko-sanskog kantona. Počela je rano jutros i provedena je bez incidenata. Cilj akcije je konačno zatvaranje Prihvatnog centra “Miral” u Velikoj Kladuši koji je kao privremeno rješenje otvoren 2018.godine.

“Naša je procjena bila oko 300 migranata, ali konačno njih je jutros u Miralu bilo 180. Miral se zatvora po odluci Ministarstva sigurnosti BiH. Sada u Prihvatnom centru Lipa boravi ukupno 430 migranata. Uz to mi kontinuirano provodimo akciju izmještanja migranata sa ulica u Prihvatni centar Lipa i to ćemo nastaviti i u narednom periodu, kazao je Mirsad Buzar, zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima u BiH.

U prihvatnim centrima u BiH trenutno boravi od 1.800 do 2.200 migranata zbog čega iz Službe za poslove sa strancima u BiH kažu da migrantska kriza u BiH od 2018. godine do sada nije bila stabilnija.

IZVOR: FTV

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa