MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Oktobar, mjesec knjige obilježen u Prvoj srednjoj školi

Želeći skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu čovjeka u cijelom svijetu , u našoj zemlji se već duže vrijeme mjesec oktobar obilježava kao mjesec knjige. Cilj njegovog obilježavanja je popularizacija književnosti i čitanja te promocija čitalačke građe. Promovisanje važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinca, te njenog značaja u svakodnevnom životu, cilj je onih koji nastoje knjizi dati dostojnu pažnju.

Tim povodom je i Vijeće učenika JU ”Prva srednja škola” dr.Husein Džanić, i ove godine organiziralo obilježavanje mjeseca knjige i promociju knjige ”Došaptavanja”, koja je ustvari zbirka poezije velikokladuškog autora profesora Mirze Huskića. Na samoj promociji upriličenoj za učenike ove škole, Huskić je govorio o djelu te činu umjetničkog stvaranja.

Predsjednik Vijeća učenika Abdullah Sijamhodžić obratio se svima prisutnima, a također o značaju knjige za civilizaciju općenito, govorio je direktor škole prof. Nurija Miljković.

Program su upotpunili članovi školskog hora te novinarske sekcije. Svako ko traži lijepu i korisnu knjigu, zasigurno će je i naći, a znanje koje dobivamo čitanjem, nosimo sa sobom u svakom trenutku i tako potvrđujemo drevnu mudrost da je knjiga čovjekov najbolji prijatelj. Svaka knjiga je svijet za sebe, svaka od knjiga nas nečemu nauči ili pak podsjeti naučenom. Knjiga otvara vrata novog svijeta i dopušta pogled u nepoznato. Važno je kazati da je druženje sa knjigom zlata vrijedan put svakog pojedinca, jer dijete koje čita, vremenom postaje čovjek koji misli.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa