MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Oluja i poplave u Velikoj Britaniji, jedna osoba poginula

Od posljedica oluje Dennis koja hara Velikom Britanijom drugi dan zaredom, jedna je osoba izgubila život u velškome gradu Ystradgynlaisu, a brojni su stanovnici evakuirani pošto je voda prodrla u nedjelju u njihove domove u području južnoga Velsa.

Taj je dio Velike Britanije osobito teško pogođen neuobičajeno snažnom olujom.

Meteorološki ured izdao je crveni alarm za područje južnog Velsu te stanje ocijenio “opasnim po život”.

Zaposlenici Hitne pomoći bili su prisiljeni koristiti čamce i helikoptere kako bi spasili neke stanovnike od poplava, dok su policija i vatrogasci radili na spašavanju ljudi zarobljenih nakon što su rijeke probile obalne nasipe i izlile se iz korita, prenosi Reuters.

Upozorenja na jake poplave, koje su predstavljale opasnost po život, postojale su na četiri lokacije za rijeku Teme na velškim granicama i za rijeku Taff i rijeku Neath na južnom Walesu, objavile su u nedjelju engleska i velška agencija za zaštitu okoliša.

Još 240 upozorenja zbog poplava objavljeno je širom Engleske, 70 u Walesu i 20 u Škotskoj u nedjelju popodne.

“Agencije i dalje se bave s višestrukim poplavama i klizištima i zahtijeva se evakuacija stanovnike iz kuća”, stoji u izjavi policije Južnog Velsa.

Oluja Dennis pogodila je Britaniju samo sedmicu nakon što je oluja Ciara poremetila transport, poplavila domove u sjevernoj Engleskoj i ostavila hiljade domaćinstva bez struje.

Izvor- BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa