MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

„Onomatobleja Show“ u Velikoj Kladuši: Publika se nije prestajala smijati

 Satirična predstava britkog humora i životopisnih likova pod nazivom „Onomatobleja Show“ u subotu uveče gostovala je  u Velikoj Kladuši. Sala Alternativnog doma kulture bila je prepuna, a publika je u 80 minuta trajanja predstave mogla uživati u izvedbama mostarskog trojca, Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marjanović.

Od samog početka  publika se nije prestajala smijati, a akteri predstave su se uhvatili u koštac sa onim što je najaktuelnije a to su predrasude i stereotipi u društvu sa tipičnim mostarskim humorom i satirom. “Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje“, riječi su aktera predstave.

Onomatobleja je predstava nastala u sklopu OKC Abrašević u sklopu projekta BHRI a do sada je izvođena u 25 gradova u BiH.

Ova predstava i slični kulturni događaji koji se posljednjih mjeseci organiziraju u ADK, najbolja su potvrda da je velikokladuška publika željna pravih kulturnih dešavanja kojih je posljednjih godina bilo vrlo malo. Sam projekat Alternativni dom kulture u potpunosti je ispunio svoju svrhu a sigurno je postoji potreba da nastavi svoje postojanje.

Mersad Sarajlija/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa