MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Općina Velika Kladuša potpisala ugovore o stipendiranju sa 117 studenata    

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani 117 studenata zajedno sa svojim roditeljima potpisalo ugovore o stipendiranju u akademskoj 2022/23.godini. I ove godine nastavljena je dosadašnja praksa Općine Velika Kladuša da finansijski podržava kladuške studente u vidu stipendija na njihovom putu obrazovanja.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija Općine Velika Kladuša prijavila su se 120 studenta, od kojih je 117 ispunilo kriterije i opće uslove  propisano Odlukom o stipendiranju studenata i Pravilnikom o dodjeli stipendija. Godišnja stipendija iznosi 2000 KM, i isplaćuje se za deset mjeseci, i za tu namjenu osigurana su budžetska sredstva u iznosu od 250.000 KM.

 Mjesečni iznos stipendija je jednak za sve stipendiste i iznosi 200,00 KM mjesečno.

Obraćajući se stipendistima i njihovim roditeljima, u ime Općinskog načelnika njegova savjetnica Ilirjana Cakaj Kasumović istakla je da je  budućnost Općine Velika Kladuša u obrazovanom mladom čovjeku i da su toga svjesni u lokalnoj vlasti.

“Nadamo se da ćete kroz godine koje dolaze na osnovu svog stečenog znanja i vještina donijeti razvoj u naše lokalne zajednice na način da zajedničim snagama gradimo bolju, prosperitetniju i veću Veliku Kladušu”, istakla je savjetnica Općinskog načelnika Ilirjana Cakaj Kasumović.

Ispred Komisije za provjere stipendija prisutnima obratila se Matilda Čelebić.

“Ponosni smo što imamo ovaj broj studenata u Općini Velika Kladuša i na sve načine ćemo da ulažemo u mlade. Ova praksa će se i u narednom periodu nastaviti”, poručila je Čelebić.

Studentima su čestitale, poželjele su im uspješnu novu akademsku godinu sa izvrsnim rezultatima.

Prisutnim roditeljima i studentima u ime općinskog načelnika obratio se njegov savjetnik Elvis Odobašić, poručivši da uvijek treba učiti i zalagati se jer obrazovanje i znanje uvijek se isplati.

Važno je napomenuti da su stipendije dodijeljene bez bodovanja svim prijavljenim kandidatima sa najboljim uspjehom i socijalnim kategorijama te deficitarnim zanimanjima. Najveći broj studenata studira u Bihaću (72) , u Sarajevu (29), u Mostaru (10) ,u Tuzli (4 ) i Banja Luka (2).

Od ukupnog broja prijavljenih 30 je muških studenata a 87 je djevojaka.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa