MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Općinski odbor Naše stranke predstavio program za predstojeće lokalne izbore

Velikokladuški odbor Naše stranke u petak je predstavio programski dokument „Za drugačiju Veliku Kladušu“, koji sadrži skup konkretnih mjera i lokalnih politika na čijem kreiranju su članovi inicijative „Kladuša je naša“ radili u proteklih godinu dana.

Kako je istaknuto na predstavljanju programa, ovaj dokument je plod zajedničkog rada članova inicijative „Kladuša je naša“ i građana Velike Kladuše. Tokom 2019. godine građani su elektronskim putem uputili više od 50 prijedloga konkretnih mjera za poboljšanje općeg ambijenta u ovoj lokalnoj zajednici, a članovi inicijative su te prijedloge analizirali, dopunili, grupirali i pridodali već postojećim mjerama koje su proizašle iz trogodišnjeg rada inicijative.

Te mjere i prijedlozi su grupirani u sedam različitih poglavlja koje predstavljaju programsku osnovu djelovanja članova inicijative „Kladuša je naša“ u njihovom budućem političkom angažmanu kroz lokalnu organizaciju Naše stranke u Velikoj Kladuši pod čijim okriljem inicijativa djeluje od novembra 2019. godine.

„Pedeset i pet mjera je podijeljeno u šest poglavlja koje tretiraju različite problematike poput privrede, prostornog planiranja i zaštite okoline, kulture, socijalne zaštite i slično, a tu je i posebno poglavlje koje se tiče migrantske krize. Mi ćemo dati sve od sebe da ove mjere budu provedene, a uvjeren sam da će to rezultirati značajnim poboljšanjem kvalitete života u Velikoj Kladuši“, rekao je na konferenciji za medije Amir Purić, predsjednik Općinskog odbora Naše stranke.

Na press konferenciji upriličenoj ovim povodom medijima su se obratili i članovi Općinskog odbora ove stranke Almir Imširović i Zlatko Pajazetović, koji su se dotakli nekih od konkretnih mjera iz programa „Za drugačiju Veliku Kladušu“.

„U dijelu hitne mjere, između ostalog, uvrstili smo smanjenje izdvajanja za paušale općinskih vijećnika i ukidanje granta za političke partije. Ovim mjerama, pored značajnih ušteda, želimo pokazati da postoje ljudi koji će raditi u interesu naroda, a ne samo u svom ličnom ili u interesu svoje političke partije. Smatramo da je to put da se građanima vrati vjera u politiku i institucije, ali i nada u bolje sutra“,istakao je Pajazetović.

Almir Imširović se u svom izlaganju dotaknuo oblasti prostornog planiranja za koju kaže da je jedna od ključnih u ovom programu. „Velika Kladuša je već duže od decenije bez prostornog plana što je otvorilo brojne mogućnosti za mešetarenja i koruptivne radnje kada su u pitanju izdavanja građevinskih dozvola i urbanističkih saglasnosti. Regulisanje ove oblasti je stoga neophodan korak i u suzbijanju korupcije u općinskoj administraciji, ali i preduvjet bilo kakvog planiranja razvoja općine“, pojasnio je Imširović.

Iz ove najmlađe političke stranke u Velikoj Kladuši  najavili su da će program „Za drugačiju Veliku Kladušu“ dijeliti građanima na ulici tokom sljedećih dana.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa