MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Općinsko vijeće Velika Kladuša: Hitna sjednica otkazana zbog nedostatka kvoruma

Za danas zakazana Hitna sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je trebalo da se vijećnici očituju o tri zahtjeva Općinskog načelnika je otkazana. Sjednica je otkazana zbog nedostatka kvoruma. Od 28 vijećnika prisutni su bili samo vijećnici Laburističke stranke, njih 11.

Tačke dnevnog reda o kojima se danas trebalo raspravljati se odnose na Zahtjev Općinskog načelnika za preispitivanje Zaključaka Općinskog vijeća o neusvajanju prijedloga Programa zajedničke komunalne potrošnje (ZKP) za 2023.godinu, Nacrta Budžeta Općine Velika Kladuša za 2023.godinu i prijedloga Odluke o ovlaštenju organizacije za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti. 

Zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Emina Ćehić je za sutra sazvala novu Hitnu sjednicu sa istim dnevnim redom i pozvala vijećnike da prisustvuju istoj.

Imamo saznanje na osnovu saopćenja da je razlog odsustva klubova vijećnika i nezavisnih vijećnika koji participiraju u OV , kako kažu, potpuno ignorisanje njhovog zahtjeva za nastavak prekinute 14. Redovne sjednice vijeća i izbora Predsjedavajućeg Općinskog vijeća, koje su aktuelna Zamjenica predsjedavajućeg i vijećnici Laburističke stranke samovoljno i bez bilo kakvog osnova prekinuli.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo