MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Operativna grupa USK-a protiv novih privremenih prihvatnih centara za migrante

Članovi Operativne grupe za situaciju s migrantima u Unsko-sanskom kantonu naglasili su da bi do pronalaska lokacije i otvaranja eventualnog novog privremenog prihvatnog centra za migrante u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, moglo doći tek uz saglasnost kantonalne skupštine, lokalnih zajednica, odnosno bezbjednosnu procjenu Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona. 

To je jedan od zaključaka sjednice Operativne grupe i ujedno odgovor na zahtjev ministra bezbjednosti BiH Selme Cikotića o pronalsku odgovarajuće lokacije za eventualni prihvatni centar na području općine Velika Kladuša.

“Ministar Cikotić je poslao zahtjev za pronalaženje odgovarajuće lokacije van naseljene sredine u Velikoj Kladuši, na kojoj bi se eventualno uspostavio prihvatni centar sa smještajnim kapacitetom do 300 ljudi. Naš stav po tom pitanju je jasan, odnosno smatramo da je za otvaranje bilo kojeg novog centra na području USK-a potrebna prethodna saglasnost kantonalne skupštine, lokalnih zajednica, kao i sigurnosna procjena MUP-a USK”, rekao je premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić.

On je podsjetio da USK već ima migrantski centar u naselju Lipa sa smještajnim kapacitetom za 1.500 ljudi, kao i Privremeni prihvatni centar Borići u Bihaću. 

“Iskreno mi je žao što ponovo govorimo o novom prihvatnom centru u USK, a ne o onom najavljenom i obećanom ravnomjernom raspoređivanju tereta migrantske krize u cijeloj BiH”, istakao je Ružnić.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa