MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

“Osmorka”, HDZ i SNSD potpisali sporazum o državnoj vlasti

Delegacije Osmorke, HDZ-a i SNSD-a održale su sastanak danas u Istočnom Sarajevu i Sarajevu prilikom čega su dogovorili državnu vlast. Nakon toga je uslijedilo potpisivanje sporazuma u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Sporazum su uime stranaka potpisali Dragan Čović (HDZ), Milorad Dodik (SNSD) te Nermin Nikšić (SDP). Dokument je nazvan “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022 – 2026 godine”.

Delegacije HDZ-a, Osmorke te SNSD-a okupile su se u sali gdje inače svoje sjednice održava Vijeće ministara BiH.

Današnji datum je odabran simbolično jer se očekuje da će BiH baš danas dobiti poruku iz Brisela da joj je dodijeljen kandidatski status.

Milorad Dodik je nakon potpisivanja rekao da je zadovoljan potpisivanjem, ali da postoje stvari oko kojih se nisu složili kao što je NATO put BiH. On je rekao da su za to bili Dragan Čović i Osmorka, ali da on nije. Dragan Čović je također komentarisao partnerstvo rekavši da je ovo prvi put nakon dugo vremena da postoji program koalicije umjesto dosadašnjih prinudnih koalicija koje zatim nisu funkcionisale u Vijeću ministara BiH.

Nakon potpisivanja uslijedit će božićni prijem Dragana Čovića u ovoj državnoj instituciji gdje će biti gosti i ostali potpisnici sporazuma, ali i drugi predstavnici iz političkog, građanskog i diplomatskog života.

KLIX

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo