MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ostvarenje sna: Bh. planinar osvaja vrh Mount Everesta

Bh. planinar i triatlonac Tomislav Cvitanušić jutros je krenuo u zvršni uspon osvajanja Mount Everesta tokom 15. i 16. maja.

“Moj sarajevski drug i komšija iz kvarta sa Čengić Vile Tomislav Cvitanušić upravo ostavaruje vlastiti san. Naime, jutros rano je iz visinskog kampa na 5.700 m krenuo sa timom i Sherpasima u zvršni uspon osvajanja Mount Everesta tokom 15. i 16. maja. Sinoć su uspjeli da prođu opasni Khumbu ledopad. Temperatura je trenutno po norveškoj prognozi oko -15°C, s jakim vjetrom”, napisao je novinar Almedin Šišić na svom Twitter profilu te opisao program pohoda na ovaj planinski vrh.

Dodao je da u visinskim kampovima nema interneta te da je Facebook izvještavanje o Tominom usponu preuzeo poznati alpinista Muhamed Gafić koji je s Tomom na vezi putem Garmin inReach satelitskog lokatora.

Podsjetimo, u svojoj bogatoj karijeri Cvitanušić je dosegao najviše vrhove četiri kontinenta: Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Evrope i Afrike, te čuveni Matterhorn, a Mount Everest bitrebao  biti svojevrsna kruna.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa