MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca na sudu se izjasnili da nisu krivi

Danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište za izjašnjavanje o krivici Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića u predmetu ubistva policajaca MUP-a Kantona Sarajevo iz 2018. godine.

Optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4 sata i 20 minuta, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu.

Poslije četiri godine intenzivne i kompleksne istrage, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu nakon što je poduzeto više od 2.500 radnji dokumentiranja i dokazivanja optužbi.

Nakon toga je sud optužnicu potvrdio sredinom decembra prošle godine.

U predmetu je saslušano 500 osoba, a urađena su DNK, biološka, balistička i druga vještačenja te je ostvarena saradnja i sa INTERPOL-om i EUROPOLOM.

Trojica optuženih su se pred sutkinjom Melikom Murtezić izjasnili da nisu krivi po tačkama optužnice.

Izjašnjenje o krivici će biti poslano sudskom vijeću koje ga treba razmatrati za što ima rok od dva mjeseca nakon čega će biti poznat i datum glavnog pretresa.

Današnjem ročištu odnosno izjašnjenju o krivici prisustvovao je veliki broj pripadnika specijalne policije.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo