MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ovaj Božić će biti najhladniji u SAD-u u posljednje četrdeset godina

Velika zimska oluja koja će ove sedmice zahvatiti SAD mogla bi u dijelove zemlje donijeti najhladniji Božić u četiri desetljeća, tvrde meteorolozi.

Zahlađenje koje se događa “jednom u generaciji” i koje je počelo na pacifičkom sjeverozapadu u utorak, prije nego što se pomjerilo na istok postat će “ciklon bomba” do petka.

Više od 90 miliona ljudi je pod upozorenjem o zimskim vremenskim prilikama u 37 saveznih američkih država. Otprilike 80 posto države iskusit će temperature ispod nule, uključujući mjesta čak na jugu poput Teksasa.

Arktička eksplozija koju je Weather Channel nazvao Zimska oluja Elliot, očekuje se da će donijeti najhladniji Božić na Srednjem zapadu od kasnih 1980-ih, prema prognozama koje citiraju američki mediji.

Predviđa se da će čak i Florida, sunčana država, doživjeti najhladniji Božić u 30 godina.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) saopćila je da su do kraja ove sedmice u nekim dijelovima zemlje moguće temperature od minus 45 stepeni celzija.

NWS je to nazvao zimskim meteorološkim događajem koji se događa jednom u generaciji, posebno jer oluja doseže područje Velikih jezera, gdje se očekuje da će njen pritisak dosegnuti ekvivalent uragana kategorije 3.

Guverneri Kentuckyja i Sjeverne Karoline proglasili su vanredno stanje.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo