MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Pet političkih subjekata potpisalo platformu “Zajedno za Veliku Kladušu”

Pet političkih subjekata koji su učestvovali u pregovorima oko zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše (SDA, SDP, NS, DNZ i Nezavisni klub) danas su u prostorijama Naše stranke organizirali press konferenciju na kojoj su potpisali Platformu “Zajedno za Veliku Kladušu”. Tokom press konferencije prisutnim novinarima su se obratili predstavnici pet političkih subjekata koji su u proteklih nešto više od mjesec dana učestvovali u nizu sastanaka na kojima su usaglašavali Platformu i kriterije, a sve sa ciljem da se dođe do zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše.
Svi učesnici današnje presice govorili su o potrebi da se u narednom periodu dođe do imena zajedničkog kandidata za načelnika, a sve u cilju pobjede na narednim izborima. Na novinarsko pitanje dali je Platforma otvorena i za druge političke subjekte, politički akteri su odgovorili pozitivno i kako su rekli ovo je i svojevrsni poziv svim onima koji žele promjene u Velikoj Kladuši da se uključe i ravnopravno budu dio Platforme.
U ime domaćina današnje press konferencije Amir Purić (NS) je pozvao i ostale subjekte da se priključe, kao i one koji su izišli da se vrate pregovorima. Purić je novinare obavijestio da je naredni korak predlaganja kandidata za načelnika od strane političkih subjekata, a po njemu bi se tokom marta trebalo doći do imena zajedničkog kandidata oko kojeg će se konsenzusom usaglasiti svi politički subjekti koji budi dio platforme.


Da li će se doći do zajedničkog kandidata za načelnika trebalo bi se znati u narednih mjesec dana, a ono što je ključno jeste li će se uspjeti postići konsenzus i da li će se doći do imena kandidata koji ima realne šanse za pobjedu na izborima u oktobru. Ono što je evidentno jeste da politička kriza u Velikoj Kladuši traje godinama, a aktuelna izvršna vlast je pokazala da nema rješenja za nagomilane probleme građana.


Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa