MARKETING

Pobjednici Eurosonga nastupili u Hrvatskoj, za dolazak morali dobiti posebnu dozvolu vojske

Prvi nastup nakon pobjede na Eurosongu ukrajinska grupa Kalush Orchestra imala je sinoć na Sea Star festivalu u Umagu, a prije samog koncerta razgovarali su s hrvatskim medijima te otkrili kako su morali dobiti dozvolu vojske da bi svirali.

Članovi Kalush Orchestra sinoć u ponoć nastupili su u Umagu, a njihovom pojavljivanju prethodio je i nastup srbijanske predstavnice na ovogodišnjem Eurosongu Konstrakte, a skoro 20.000 posjetilaca festivala pljeskalo je u ritmu pjesme “In corpore sano”.

Ukrajinska grupa predvođena reperom Oleg Psiukom nastupila je u ponoć, a snimci s društvenih mreža bilježe izvođenje njihove pobjedničke pjesme “Stefania”.

Prije samog nastupa, a po dolasku u Hrvatsku, članovi grupe govorili su za hrvatske medije te su za 24sata.hr otkrili kako su morali dobiti posebnu dozvolu za nastup u susjednoj zemlji.

“Nakon Eurosonga smo dobili specijalnu dozvolu za izlaz iz zemlje”, kazao je.

Kako je njihov nastup i takmičenje obilježeno situacijom u njihovoj zemlji govorili su i o tome kako izgleda njihova svakodnevnica u ratnim uslovima.

“Nakon finala takmičenja smo se vratili u Ukrajinu i nastavili smo se baviti onim čime smo se bavili prije. Ja, na primjer, imam svoju volontersku organizaciju koja se zove ‘Gdje si?’ (‘Ti de?’). Pokušavamo pomoći Ukrajincima koji su ostali bez domova i pomažemo nabaviti potrebne lijekove i stvari”, ispričao je Psiuk.

Za hrvatski RTL otkrili su i kako je jedan njihov član i dalje u ratu.

“Jedan od članova našeg benda je i sada u ratu. Sve su naše porodice sada u Ukrajini i kada smo odlazili, ostavili smo ih tamo. Jako nam je teško razmišljati o tome, stalno smo pod stresom i mislimo na njih”, ispričali su.

Također, otkrili su kako će se odmah po završetku nastupa vratiti u svoju domovinu. Naglasili su i važnost njihovih javnih nastupa i širenja informacija te pozivanja na pomoć Ukrajini.

Izvor:klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo