MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Pobjedom protiv Hrvatske BH odbojkašice nadomak osmine finale Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine fantastičnim preokretom u Monzi rezultatom 3:2 savladala je Hrvatsku i tako zakoračila u osminu finala Evropskog prvenstva, što bi bio najveći uspjeh u historiji.

Meč je završen rezultatom 3:2 za BiH, po setovima 19:25, 25:18, 20:25, 26:24 i 15:6.

Nakon pobjede nad Švicarskom, bh. odbojkašice su jučer poražene od favorizovane Bugarske, tako da je današnji meč bio od velike važnosti za obje selekcije u borbi za nokaut fazom.

Prvi set u potpunosti je pripao Hrvatskoj rezultatom 25:19 zahvaljujući mnogo boljoj igri. Međutim, selektor BiH Stevan Ljubičić u igru u drugom setu uvodi Maju Lasić, nakon čega je mlada igračica austrijskog Tirola sjajnim blokovima donijela set i poravnanje na 1:1 (25:18).

Bolju igru, nažalost, nismo iskoristili. Dominirale su naše odbojkašice u trećem setu, imale 19:16, ali onda Hrvatice prave seriju i niz grešaka donosi treći set našim rivalkama (20:25).

U četvrtom setu fantastičan preokret BiH. U završnici seta Hrvatice su imale tri poena prednosti, ali selektor Ljubičić pravi pravovremeni time-out, nakon čega dobijamo blokom četiri od pet poena. Hrvatice su u dva navrata bile na dva poena od pobjede, ali je na kraju poen kapitenke Edine Begić donio četvrti set i poravnanje BiH.

Odlučujući set otvaramo s pet vezanih poena i to je započelo put ka velikoj pobjedi BiH. Nakon ovog trijumfa, BiH ima dvije pobjede i nalazi se nadomak plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva, što bi bio najveći uspjeh u historiji bh. odbojke.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa