MARKETING

Počela isplata jednokratne pomoći u iznosu od 100 KM mladima u Republici Srpskoj

Za tu namjenu Ministarstvo finansija danas je isplatilo 5,3 miliona maraka.

“Ministarstvo finansija obavještava sve one koji su aplikaciju popunili 5. jula, a nisu im isplaćena sredstva, da od sutra mogu provjeriti status podnesene prijave. Na Portalu aplikacije će biti objavljeno obavještenje o načinu prijave greške”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Do sada se, kako navode u ministarstvu, za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 КM prijavilo 87.000 zainteresovanih u Republici Srpskoj i Brčko Distriktu.

“Prijave za 100 КM pomoći za mlade je moguće izvršiti do 25. jula 2022. godine popunjavanjem aplikacije na linku koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija Republike Srpske, gdje je navedena i instrukcija za popunjavanje i uslovi koje zainteresovani treba da ispune”, navedeno je u saopštenju.

Sredstva će biti isplaćivana sukcesivno, odmah po završetku provjere ličnih podataka u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Brčko Distriktu.

Odluka o isplati jednokratne pomoći za mlade je samo dio mjera koje je Vlada Republike Srpske planirala i koje se realizuju radi poboljšanja ukupnog standarda u Republici Srpskoj, tvrde u Ministarstvu finansija.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo