MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Počeli redovni letovi: Avion iz Mostara sa 22 putnika otišao za Zagreb

Sa Aerodrom Mostar je u 13 sati uzletio avion Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa sa 22 putnika za Zagreba čime su službeno ponovno uspostavljeni redovni letovi između najvećeg hercegovačkog grada i glavnog grada Republike Hrvatske koji će prometovati tri puta sedmično.

Avion iz Zagreba na mostarsko tlo je sletio u oko 12:10, nakon čega je upriličena svečanost.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić je naglasio kako ovu liniju ne treba gledati samo kao liniju Između Mostara i Zagreba nego kao let do mreže evropski aviolinija.

Vršitelj dužnosti direktora mostarskog aerodroma Marko Đuzel je kazao da tokom ove godine očekuje 20 do 25 hiljada putnika što je za mostarski aerodrom povećanje od 150 posto.

Za uspostavu redovne linije na kojoj će prometovati Croatia Airlines, je Grad Mostar izdvojio milion KM iz gradske kase u cilju da se stanovnicima Hercegovine vezom s aerodromom u glavnom gradu Hrvatske omogući povezivanje sa evropskom mrežom letova.

U cilju olakšanja putovanja preduzeće Mostar Bus je uvelo besplatnu autobusnu liniju na relaciji između grada Mostara i Aerodroma Mostar, koja će biti dostupna svim putnicima, a satnice prometovanja su prilagođene dolascima i odlascima aviona.

Letovi će ponedjeljkom i petkom iz Mostara polaziti u 6:00 sati, te srijedom u 13:05, dok su polasci iz Zagreba srijedom u 11:25 sati, a četvrtkom i nedjeljom u 23:00 sata.

Putnike će prevoziti avionom Dash 8-Q4 Croatia Airlines, a let traje jedan sat i pet minuta, te će putnicima iz Mostara omogućujući spajanje na letove Croatia Airlinesa prema 25 evropskih odredišta.

Osnovna cijena povratne karta je 119 eura, dok je jednosmjerna karta prema Zagrebu 89 eura, a prema Mostaru 10 eura više. Posljednji let između dva grada Croatia Airlines je imao do početka pandemije koronavirusa u martu 2020. godine, nakon čega je mostarski aerodrom ostao bez redovnih letova sve do danas.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa