MARKETING

Počinje 23. kulturna manifestacija Ulicom Bišća

Ovogodišnja 23. kulturna manifestacija “Ulicom Bišća” u organizaciji Kulturnog centra Bihać trajat će od 11. do 26. novembra. Pripremljeno je ukupno 16 programskih sadržaja iz oblasti književne, likovne, muzičke i pozorišne umjetnosti, kao i dvije radionice za djecu.

Direktorica Kulturnog centra Bihać Erna Begatović istaknula je da su aktuelne epidemiološke mjere uslovile određeno prilagođavanje programa, odnosno otkazivanje prvenstveno planiranih muzičkih sadržaja. Tako će ove godine u okviru manifestacije biti realiziran samo jedan koncert i to “Noć starogradske pjesme uz tamburaše”.

“Također, slična situacija je i s pozorišnim programom, u okviru kojeg ćemo realizirati samo predstavu za djecu ‘Izgubljeni dječak’ Teatra mladih Bihać i plesnu predstavu ‘Iz tvoje perspektive’ bihaćke plesne škole Virus. Ovaj put će u fokusu biti književni događaji s pretežno bosanskohercegovačkim književnicima”, kazala je.

Generalni pokrovitelj i ovogodišnje kulturne manifestacije “Ulicom Bišća” je Grad Bihać.

Da je riječ o manifestaciji sa hvalevrijednom tradicijom i ogromnim značajem za kulturni život u tom gradu ocijenio je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić, koji naglašava da stoga podrška nikada nije bila ni upitna. Podvukao je intenciju Gradske uprave Bihać da u gradu bude što više kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja tokom godine, što se trenutno u skladu sa epidemiološkim mjerama i uspijeva.

“Iza nas je ljeto sa brojnim takvim dešavanjima, pa manifestacija “Jesen na gelenderima”, a nakon ‘Ulicom Bišća’ uslijedit će i Bihaćka zimska priča. Svaki grad zaslužuje bogat program različitih dešavanja, što i mi nastojimo organizirati za naše sugrađane”,  podvukao je.

Organizaciju ovogodišnje manifestacije “Ulicom Bišća” značajno su pomogli profesori i studenti Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo