MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Počinje Bihać Summer Fest 2024

Po prvi put Turistička zajednica Grada  Bihaća organizira “Bihać Summer Fest 2024.”, koji će se održati ovoga ljeta na lokaciji Gradske otoke u  Bihaću.
Cilj organizacije “Bihać Summer Fest 2024” je kreirati određen sadržaj koji će doprinijeti turističkoj ponudi grada  Bihaća u toku turističke sezone, odnosno građanima Bihaća i posjetiocima omogućiti ugostiteljsku ponudu uz prigodan program, na najatraktivnoj lokaciji u centru grada.

“Nastojimo da poboljšamo ponudu, kako za naše sugrađane, tako i za turiste grada Bihaća. Ove godine, prvi put se održava “Bihać Summer Fest 2024”. Imali smo viziju da to bude festival ležernijeg karaktera, u smislu da naši posjetioci doslovno mogu donijeti dekicu, uživati u hrani i piću, koje nude naši ugostitelji i uživati u dobrim live-svirkama. Live-svirke održavaće se tri puta sedmično. Osmislili smo koncept da to bude utorak, četvrtak i nedjelja. S nama je šest ugostitelja, koji će imati bogatu ponudu pića i hrane. Sve ovo će trajati od 1. jula do 31. avgusta, uz jednu malu pauzu, zbog održavanja drugih manifestacija. Iskreno se nadam da će nas vrijeme poslužiti, s obzirom da već sada primijetimo pojačan interes”, izjavila je Dijana Pečenković, direktorica Turističke zajednice Grada  Bihaća.

Savjetnik gradonačelnika  Bihaća Edin Moranjkić kaže da je, već prilikom projektovanja, dio Gradske otoke predviđen kao tzv. “manifestaciona livada”, na kojoj bi se održavale manifestacuije poput “Bihać Summer Fest 2024.”

“Intencija je bila da se ljeto u  Bihaću dodatno uputpuni sadržajima I ponudom, kako za naše sugrađane, tako I za brojne turiste, koji posjećuju naš grad. “Bihać Summer Gigs” sada prerasta u “Bihać Summer Fest “, rekao bih neku opušteniju verziju festivala , gdje nećemo imati velike događaje, koncerte I svirke svaku noć, nego ćemo tri puta sedmično imati neku opuštenu varijantu , s našim domaćim ugostiteljima I domaćim bendovima. S obzirom da je Gradska otoka danas jedna od frekventnijih lokacija u  Bihaću I da se radi o prelijepom ambijentu, uvjereni smo da će ljudi ovdje dolaziti I kad nemamo svirke. Dakle, želimo da ovdje imamo cjeloljetna događanja, koja će dodatno upotpuniti ljeto u Bihaću“, rekao nam je savjetnik gradonačelnika  Bihaća Edin Moranjkić.

krajina.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa