MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Pod pritiskom studentskih protesta velikokladuški načelnik raspisao konkurs za stipendije za školsku 2022./2023.

Danas je Općina Velika Kladuša raspisala Javni konkurs za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2022./2023. godini. Indikativno je da je konkurs raspisan dan prije najavljenih protesta ispred zgrade Općine Velika Kladuša.
Podsjetimo, organizatorice Sevda Muratović i Nudžejma Karajić pozvale su na mirne proteste, kako bi studenti uz podršku roditelja i građana iskazali nezadovoljstvo neraspisivanjem konkursa za stipendije.
Kako su istakle , studentske stipendije su zadale brigu kako studentima tako i roditeljima jer nova akademska godine se bliži, a Općina još uvijek nije raspisala konkurs za stipendije ni za prethodnu akademsku godinu.
Međutim,danas je Općina Velika Kladuša ipak raspisala sporni konkurs za dodjelu studentskih stipendija , nakon čega su najavljeni protesti otkazani.
Ono što je sigurno jeste da su velikokladuški studenti žrtve neriješenih odnosa na relaciji Općinski načelnik-Vijeće. Po pozitivnim zakonskim propisima Odluku o raspisivanju javnog konkursa za stipendije donosi OV, a to je bila i praksa svih ovih godina. Zbog toga što načelnik ne priznaje legitimitet predsjedavajuće OV, došlo se u situaciju da se na početku nove školske godine raspisuje konkurs za stipendije školske godine koja je skoro završila.
Da je načelnik imao legitimitet da raspiše Javni konkurs, sigurno je da bi se to desilo puno prije nego što je dan prije najavljenih studentskih protesta.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa