MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Pola litre vode u flaši u Rovinju košta koliko i dvije litre benzina

I ove godine hrvatska Istra potvrdila se kao jedna od najskupljih plaža na Jadranu. Jeftinije je na omiljenim destinacijama Zagrepčana – područje Kvarnera, prvenstveno Krk, Crikvenica i Novi Vinodolski. Za istu narudžbu tamo gosti prođu jeftinije oko 8 maraka nego u Istri.

Tako su upoređenje cijene na plažama u Poreču, Rovinju, Malinskoj, Novom Vinodolskom, Vodicama, Splitu te na Murteru i Tučepima. Veliki makijato najskuplji je bio u Rovinju – 4 KM.

Najjeftiniju šoljicu te kafe možete popiti u Crikvenici za 2 KM.

S pivom je raspon cijena malo veći. Najjeftinije svijetlo pivo od pola litre u Rovinju možete popiti za 8 maraka, dok isto to pivo u Crikvenici, Splitu, Malinskoj na Krku, Vodicama možete popiti za duplo manje novca, dakle za 4 KM.

Kada je riječ o vodi, u nekim mjestima je bolje nositi od kuće. Tako, ponovo u Rovinju, pola litre obične vode košta oko 5.30 KM. Poređenja radi litra najprodavanijeg benzina eurosuper 95 je malo 2 i pol marke.  Dakle, pola litre vode u Rovinju jednako je cijeni dvije litre benzina.

Rovinj je iskočio po još jednom ekstremu – komad pizze na plaži košta skoro 7 maraka, dok je u drugim mjestima između 2 i 4 marke.

Istini za volju, ako prošetate do pekare i u Rovinju možete naći komad pizze po povoljnijoj cijeni.

Izbor hrane na mnogim plažama skromon Izbor hrane u mnogim mjestima nije veliki, naprotiv. Uglavnom se svodi na zalogajčiće koji se jedu s nogu, a po pravu hranu treba otići do grada.

Ako se, s tim u vezi, četveročlana porodica odluči jesti na plaži – komad pizze i sendvič te odluče popiti piće u obližnjem kafiću najviše novca potrošili bi u Istri, u Poreču skoro 40 maraka, a najjeftinije bi prošli u Malinskoj na Krku, gdje bi za potpuno istu ponudu trebalo dati oko 20 KM – upola manje.

Kila lubenice 5 maraka, nektarine 10 

Kada je riječ o štandovima s voćem i povrćem na plažama kilogram grožđa u Malinskoj treba platiti oko 16 KM, u Medulinu 12, a u Poreču između 8 i 13 maraka. U velikom trgovačkom lancu, kilogram grožđa istovremeno prodaju po 13 maraka.

Najveća razlika između cijena na štandovima i u prodavaonicama je kod lubenica. Čak 5 maraka je kilogram u Rovinju na plaži, oko 4 je u Medulinu, 2 u Poreču, a u Splitu oko 1,3 KM. U prodavnicama je možete naći i za manje od jedne konvertibilne marke.

Nektarine su u Malinskoj na plaži oko 10 maraka, što je tri puta skuplje nego u trgovačkim centrima. U Malinskoj su kruške oko 7 KM, a u prodavnicama ih možete naći za 2.5 marke.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa