MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Političari iz RS-a opet udaraju na visokog predstavnika, Bećirović traži hitnu reakciju

Nakon što je kabinet članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović zatražio informacije o broju pripadnika osiguranja visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i oružju koje nose, oglasio se član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

“S obzirom na to da je kabinet članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović zatražio informacije o broju pripadnika osiguranja visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i oružju koje nose, te navodima da je uputio dopis ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću, želimo ukazati na važne činjenice”, poručili su iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Naglasili su da je dopis kabineta članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović prema ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću dostavljen bez rasprave i saglasnosti Predsjedništva BiH.

“Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini je legalan i nikakve aktivnosti antidejtonski orijentiranih političara ne mogu dovesti u pitanje njegov legalitet i osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma”, piše u saopćenju.

Iz kabineta su naveli da je jasno da se radi o nastavku antidejtonskog djelovanja i rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine od strane najviših političkih predstavnika iz bh. entiteta RS.

“Važno je naglasiti da djelovanje organa vlasti bh. entiteta RS protiv visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta nije personalne prirode. Napad na OHR i Ustavni sud BiH su ciljani napadi na institucije koje čuvaju temeljne odredbe Ustava BiH. Takvo djelovanje predstavlja direktni napad na Dejtonski mirovni sporazum i državu Bosnu i Hercegovinu”, poručili su iz kabineta Bećirovića.

Na kaju su kazali da stoga međunarodna zajednica, a posebno svjedoci Dejtonskog mirovnog sporazuma, hitno moraju konkretno djelovati i zaustaviti opasno antidejtonsko djelovanje, kojim se ozbiljno narušava mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa