MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ponovo kuhani obroci za ‘Vučjak’

Od sutra će Crveni križ USK ponovno izbjeglicama i migrantima na Vučjaku kod Bihaća dopremati dva kuhana obroka dnevno. Objavljeno je to nakon jutrošnje sjednice Štaba Civilne zaštite USK na kojoj je usvojena Odluka  o rješavanju trenutačne situacije na Vučjaku.

Usvajanjem Odluke o rješavanju trenutačne situacije na Vučjaku Civilna je zaštita USK osigurala financirane za nesmetanu dopremu pitke vode i odvoz smeća s Vučjaka. Crveni križ pozdravlja te mjere, jer se time olakšava djelovanje njihovih volontera na lokaciji privremenoga prihvatnog kampa, najavljuje

„Da, Crveni križ će vjerovatno od sutra ukoliko se sve u kontinuitetu nastavi preći dalje na kuhanu hranu i opsluživati ljude s kuhanim obrocima s obzirom da je hladno vrijeme, znači da im što više pomognemo kad je u pitanju ova humana misija. Još jednom zahvaljujem svima onima koji su se izdigli iznad svega ovog i pokazali nivo humanosti kad je u pitanju zaštita i građana i migranata na prostoru Vučjaka“, rekao je Husein Kličić, predsjednik Crvenog križa USK.

Nakon odluke Gradske uprave Bihaća da obustavi financiranje komunalnih usluga na Vučjaku, uvjeti boravka izbjeglica i migranata u tom privremenom kampu drastično su se pogoršali, prijeteći da prerastu u humanitarnu katastrofu.

Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa