MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Poplave ‘zarobile’ državljane BiH u grčkom turističkom mjestu, ambasada u stalnom kontaktu s njima

Grčku su pogodile snažne oluje i poplave, a posebno je teško pogođen turistički grad Volos. Tamo se nalaze i dva bosanskohercegovačka državljanina, a da su trenutno na sigurnom – potvrdio je za portal N1 ambasador Bosne i Hercegovine u ovoj zemlji, Dragan Vuković.

U grčkom Volosu trenutno se nalazi mladi bračni par iz Bosne i Hercegovine. Kako nam je saopštio Vuković, trenutno su odsječeni od ostatka zemlje, s obzirom da je došlo do prekida u saobraćaju.

Ipak, dodao je Vuković, građani BiH su dobro, te u svom smještaju čekaju pročišćavanje puta. Očekuje kako će bh. turisti biti vrlo brzo u mogućnosti da krenu ka domovini.

Naglasio je kako je Ambasada Bosne i Hercegovine u Grčkoj u stalnom kontaktu sa pogođenim građanima, kao i da sve nadležne grčke službe predano rade na olakšavanju situacije.

Podsjetimo, poplave koje su pogodile Grčku, ali i Tursku i Bugarsku, odnijele su nekolicinu života, te se nekoliko osoba u svakoj od tri zemlje vodi kao nestalo.

Bujice koje su sezale do koljena u Volosu nosile su automobile, a jedan muškarac je poginuo nakon što se na njega obrušio zid.

Vlasti su poslale upozorenja putem mobitela u nekoliko drugih područja središnje Grčke upozoravajući ljude da ostanu u svojim domovima.

IZVOR: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa