MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Porodica Gadžun zakazala proteste ispred Kantonalne bolnice Zenica

Roditelji preminule Džene Gadžun najavili su nove proteste “Pravda za našu Dženu” koji će biti održani 14. decembra ispred Kantonalne bolnice Zenica.

Nakon nedavno održanih protesta ispred Vlade Kantona Sarajevo gdje su roditelji Džene Gadžun iz Kaknja sa braćom tražili pravdu za preminulu djevojčicu, porodica je odlučila da se okupi i ispred Kantonalne bolnice Zenica.

Od nadležnih će tražiti odgovore zbog čega njihova djevojčica nije operisana u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i kako u ovoj ustanovi još uvijek radi doktorica koja je izvršila operaciju u Sarajevu, na što su tražili odgovor i tokom protesta u Sarajevu.

“14.12.2022 u 12 do 14 sati protest ispred kapije Kantonalne bolnice Zenica. Svi koji budete u mogućnosti podržite pravdu za nađu Dženu. Svi koji niste mogli u Sarajevo doći evo imate priliku u Zenici da nas podržite”, poručili su Dženini roditelji.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić (SDP) nakon održanog protesta u Sarajevu pozvao je kantonalno tužilaštvo da, kako je naveo, bez odlaganja utvrdi koji su stvarni razlozi smrti djevojčice Džene Gadžun.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo