MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Poruka iz Kine: Američki političari lažu i ignorišu ozbiljne probleme u svojoj zemlji

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova optužilo je američke političare za iznošenje bestidnih laži i ignorisanje ozbiljnih problema u SAD, nakon što je američki predsjednik Donald Trump nagovijestio da će možda tražiti odštetu od Kine zbog pandemije virusa korona, koji je počeo da se širi svijetom iz kineskog grada Wuhan.

Portparol Ministarstva Geng Shuang nije pomenuo konkretno Trumpa, ali je istakao da američki političari imaju samo jedan cilj, a to je da izbjegnu odgovornost zbog loše prevencije epidemije i loših mjera kontrole širenja zaraze, te da preusmjere pažnju javnosti.
On je rekao da bi američki političari trebalo da se okrenu sopstvenim problemima i da pronađu načine za što skorije zaustavljanje širenja zaraze, javio je AFP.

Trump je juče izjavio da SAD nisu zadovoljne Kinom, odnosno cijelom sitacijom jer vjeruju da se zaraza mogla zaustaviti tamo odakle je krenula, u ovom slučaju u Wuhanu.

“Moglo se brzo zaustaviti i ne bi se raširilo cijelim svijetom”, rekao je Trump, uz napomenu da postoje brojne opcije da Kina “snosi odgovornost”.

Na pitanje o izvještaju objavljenom u njemačkoj štampi u kojem se Kina poziva da plati Njemačkoj 165 milijardi dolara zbog ekonomske štete koja je posljedica virusa, Trump je naglasio da SAD mogu da učine nešto “mnogo lakše od toga”.
Trump je dodao da SAD još nisu procijenile konačnu vrijednost štete nanesene pandemijom virusa korona.

U SAD je do sada zabilježeno više od 56.000 smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona, dok je u Kini taj broj 4.633, iako mnogi sumnjaju u preciznost podataka koje su objavile kineske vlasti.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa