MARKETING

Poslanici će moći u zgrade Evropskog parlamenta samo uz kovid pasoše

Generalna direkcija EU za kadrove obavijestila je poslanike i zaposlene u Evropskom parlamentu da će od srijede, 3. novembra, morati da pokažu kovid propusnice pri ulasku u parlamentarne zgrade u Briselu, Luksemburgu i Strazburu, javili su mediji.

U elektronskoj poruci kancelarije EU, u koju je list “Politiko” imao uvid, potvrđeno je da će mjera stupiti na snagu u srijedu, nakon što ju je podržala većina potpredsjednika Parlamenta kako bi se smanjio rizik od širenja zaraze virusom korona.

Odluka generalnog sekretara Evropskog parlamenta Klausa Velea da potpiše usvojenu mjeru naišla je na određenu dozu protivljenja poslanika, koji smatraju da se takvim postupkom ugrožavaju njihova osnovna prava, piše “Raša tudej”.

Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli izjavio je da će Evropski parlament biti prva institucija u Evropi koja će sprovesti takvu mjeru.

Poslanici nekoliko stranaka istakli su da se odlukom krše osnovni principi demokratske institucije, te da poslanike nikada ne bi trebalo sprečavati da uđu u zgradu Parlamenta. 

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo