MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Poslanici iz RS napustili sjednicu Parlamenta BiH, prvo opozicija pa i SNSD

Danas se održava šesta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine. Nju su napustili poslanici iz redova opozicije iz Republike Srpske. U potezu su im se, potom, priključili i poslanici iz SNSD-a, a svemu je prethodila usijana rasprava o Prijedlogu zakona o graničnoj kontroli, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Kao razlog nerazumijevanja iz SDS-a i PDP-a naveli su i danas potpisanu izjavu o državnoj imovini Bosne i Hercegovine.

Prije konačne odluke SNSD-ovih zastupnika o napuštanju sjednice doma, prethodila je i rasprava poslanice Sanje Vulić sa predsjedavajućim doma Denisom Zvizdićem, kojeg je optužila za nepoštivanje poslanika iz RS.

“S gnušanjem odbacujem vaše primjedbe koje nisu utemeljene na argumentu. Mislim da sam tolerantan, od sada ću biti rigorozniji. Sa velikom indignacijom odbacujem sve što ste rekli. Više nikada meni nemojte pripisivati riječi koje ste sada rekli od Srbima. Napustiću politiku ako nađete riječi koje mi imputirati. Više nikada to nemojte uraditi”, podcrtao je Zvizdić.

SDS-ov Darko Babalj, potom je naglasio kako njegov klub napušta sjednicu doma “zbog sveopšte situacije u Bosni i Hercegovini”.

“Ovaj naš gest je gest upozorenja, ali i odgovor na izjavu Bošnjaka. Dajte da se bavimo građanima, a ne ovim stvarima”, naveo je.

Podsjetimo, raspravi na relaciji Vulić-Zvizdić, te zajedničkom potezu većine poslanika iz RS, prethodila je i rasprava o Prijedlogu zakona o graničnoj kontroli, za kojeg Vulić tvrdi da ga je “perfidno” izradio nekadašnji ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić kako bi se uklonila obilježja RS u blizini graničnih prijelaza.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa