MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Posljednje pripreme za obilježavanje godišnjice genocida

U Memorijalnom centru Potočari završene su posljednje pripreme za dženazu i ukop pronađenih posmrtnih ostataka žrtava genocida u Srebrenici. 

Ekipa portala Radiosarajevo.ba otputovala je u Srebrenicu te prati pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici. 

Podsjećamo, tabuti u kojima su posmrtni ostaci 14 žrtava genocida počinjenog nad Bošnjacima u julu 1995. godine u Srebrenici stigli su jučer, 9. jula, u bivšu Fabriku akumulatora.

Najmlađa žrtva koja će biti ukopana ove godine je sedamnaestogodišnji Beriz (Omera) Mujić, rođen 1978. godine u Zvorniku. “Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni 28 godina nakon njegove smrti, ekshumirani su tek prošle godine, u maju 2023. godine”, istakla je Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH. Ubijen je u julu 1995. godine na području Sućeske kod Bratunca, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su na području općine Srebrenica.

“Bit će ukopan uz svoga brata Hazima koji je ukopan 2013. godine”, naglasila je Fazlić. U genocidu je ubijen i njihov otac Omer

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa