MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Posljednji je dan vrelog talasa nakon kojeg nam slijede pad temperatura i padavine

Nakon nekoliko dana vrelog talasa, koji je sa sobom donio ekstremno visoke temperature širom Bosne i Hercegovine, meteorolozi najavljuju da će subota biti posljednji dan ovog prvog toplotnog talasa, nakon čega nam slijedi promjena vremena.

Padavine u vidu lokalnih pljuskova će već danas stići na zapad zemlje, dok će u nedjelju u većem dijelu BiH doći do pojave pljuskova sa grmljavinom.

Više nestabilnih prilika očekuje nas u predstojećoj sedmici u kojoj neće biti previsokih temperatura.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Prvog dana predstojeće sedmice, u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini očekuje se malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu, ali i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stepeni Celzijusa.

U utorak, prema prognozi FHMZ-a, identične vremenske prilike kao i u ponedjeljak i tokom cijele sedmice.

“U periodu od 28. juna do kraja mjeseca izgledna je kratka stabilizacija vremenskih prilika. Početkom narednog mjeseca, prema trenutnim prognoznim modelima slijedi novo naoblačenje s kišom i mjestimično obilnijim pljuskovima. Nestabilni period potrajat će do petog jula”, glasi srednjoročna prognoza FHMZ-a.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa