MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Postignut dogovor: Rudarima će biti isplaćene zaostale plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na današnjem sastanku o isplati plata za januar i februar rudarima RMU Zenica.

Nakon što su nezadovoljni rudari iz rudnika u Zenici, podržani od strane kolega iz ostalih rudnika u Koncernu, stigli pred zgradu Vlade FBiH, održan je sastanak između dvije delegacije. Sastanak je trajao sat i po, a prisustvovali su predstavnici Sindikata, Vlade FBiH i direktor Elektroprivrede BiH.

“Svi oni razgovori koji su bili ranije, bili su uspješni i tako je i ovaj put. Zahvaljujem se Sindikatu na borbi i podršci. Utvrdili smo da postoje finansijska sredstva u budžetu FBiH, koja će se nastojati iskoristiti za isplatu plata rudara rudnika u Zenici.

Kao Vlada smo prihvatili kolektivni ugovor da se plaće isplate za januar i februar. U narednih 15 dana ćemo saopštiti šta će biti sa rudnikom Zenica. Pokušat ćemo najmanji broj dana skratiti da bismo mogli obradovati ljude da imaju platu na svojim računima”, rekao je federalni ministar energije i rudarstva Vedran Lakić.

Podsjetimo, Samostalni sindikat radnika u rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine je danas, 27. marta, u 11:00 sati, ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu organizovao protest zbog situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica te činjenice da zenički rudari još nisu dobili januarsku i februarsku platu.

Protest je bio organizovan u skladu sa prošlosedmičnim zaključakom Upravnog odbora tog sindikata, a na protestu su bili rudari iz svih sedam rudnika Koncerna JP Elektroprivreda BiH.

Izvor: R SARAJEVO

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa