MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Potop “Zmajeva” za kraj svih nada: Portugal ih počastio petardom

Utakmica je od samog početka izgledala veoma loše po naše reprezentativce, a prvi gol su primili već u 5. minuti. 

Žoao Feliks (Joao Felix) je šutirao, a lopta je poslije odbijanja od noge Hadžikadunića u ruku pogodila Barišića koji je bio u petercu kod našeg gola.

Odgovornost je preuzeo Kristijano Ronaldo (Cristiano) i pogodio sa bijele tačke za vodstvo Portugalaca.

Nakon toga, igra “Zmajeva” u potpunosti se raspala, a pravi potop je tek uslijedio. 

Do poluvremena smo primili još čak četiri gola. 

Prvo je Kristijano Ronaldo (Cristiano) postigao svoj drugi gol u 20. minuti, da bi samo šest minuta kasnije Bruno Fernandeš sjajno zatresao mrežu Šehića. 

Nakon toga je Žoao Kanselo (Joao Cancelo) pogodio pravim projektilom sa ivice šesnaesterca pogodio, a do kraja prvih 45 minuta upisao se u strijelce i Žoao Feliks (Joao Felix), koji je postavio, ispostavit će se, konačni rezultat već u prvom poluvremenu. 

Drugo poluvrijeme je bilo znantno mirnije. Portugalci su stali na loptu, a naši fudbali su imali tek poneku priliku da se približe golu gostiju, mada i u tim situacijama nisu izgledali previše dobro.

Portugal je tek pravio nekoliko prilika u drugom poluvremenu, ali ni oni nisu željeli riskirati povrede u utakmici u kojoj je pitanje pobjednika bila poznato. 

Ovim porazom reprezentacija Bosne i Hercegovine se i zvanično oprostila od direktnog plasmana na Euro i sada sve snage moraju usmjeriti na baraž koji nas očekuje naredne godine. 

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa