MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Potpisan ugovor o izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru

Nakon što je proveden otvoreni postupak za javnu nabavku radova danas je u Gradskoj vijećnici Mostara upriličeno potpisivanje Ugovora o nabavci radova: Izgradnja konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena “Mostar”.

Ugovor je potpisao Grad Mostar, kojeg zastupa gradonačelnik Mario Kordić, Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru kojeg zastupa direktor Edin Prašo, te Hering d.d. Široki Brijeg kojeg zastupa direktor Ladislav Bevanda.

Sjajna je ovo vijest za našu najbolju plivačicu Lanu Pudar, ali i ostale talentovane bh. plivače koji će, nadamo se u što skorijoj budućnosti, imati vrhunske uslove.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić u obraćanju se zahvalio bivšem premijeru Vlade Federacije BiH i tadašnjoj Vladi s kojim je iskomunicirao finansiranje i saradnja na ovom značajnom projektu za Mostar.

Radovi prema ugovoru treba da započnu u roku 30 dana, a rok izgradnje prve faze je 18 mjeseci. Olimpijski bazen jedan je od generacijskih projekata za građane koji se provodi trenutno u Mostaru i bit će izgrađen na lokaciji Južni logor.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa