MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Potrebno još 30.000 KM za kupovinu vozila za prijevoz pacijenata na hemodijalizu

Na osnovu ukazane potrebe za nabavku novog putničkog vozila za prijevoz pacijenata na hemodijalizu u Kantonalnu bolnicu Bihać, menadžment Doma zdravlja Velika Kladuša je kontaktirao dijasporu u USA-a radi nabavke vozila. Osoblje naše ustanove je uspostavilo saradnju sa neprofitabilnom organizaciijom iz Fort Wayna i rezultat te saradnje su prikupljena novčana sredstva u iznosu od 35.000 dolara:
08.03.2022. je uplaćeno 25.000 dolara;
21.06.2022. je uplaćeno 6.000 dolara;
08.07.2022 je uplaćeno 4.000 dolara.
Posebno želimo istaći kordinatore ovoga projekta: Suhbiju Rizvića – Fort Wayne, Nedžada Husića – Chicago i Mirzeta Ćatića – Detroit. Prikupljena novčana sredstva uz doplatu do punog iznosa finansirat će naša ustanova a kupljeno vozilo će vršiti prijevoz dijaliznih pacijenata do KB Bihać, stoji na FB stranici Doma zdravlja Velika Kladuša.
Da bi dobili kompletnu informaciju o ovoj akciji kontaktirali smo direktoricu Doma zdravlja dr. Evresu Okanović, a ona nam je rekla da je za kupovinu vozila pored prikupljenih sredstava od dijaspore potrebno još cc 30. 000 KM. Direktorica Okanović je ovom prilikom uputila apel svima onima koji mogu izdvojiti sredstva da se kupi vozilo za prijevoz 24 pacijenta koji putuju na hemodijalizu. Iz Doma zdravlja su nam rekli da potrebna sredstva za vozilo trenutno nisu sami u mogućnosti izdvojiti, ali da se nadaju da bi se sredstva mogla prikupiti u što skorijem periodu
Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo