MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Potvrđena optužnica protiv Huseina Rošića, bivšeg premijera Vlade USK, zbog zloupotrebe položaja

Općinski sud u Bihaću je svojim rješenjem od 19.12.2022. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Huseina Rošića, Premijera Vlade USK zbog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženom Rošiću stavlja se na teret postojanje osnovane sumnje da je kao premijer Vlade USK, u periodu od januara do 02. februara 2017. godine, iskoristio svoj službeni položaj na način da je suprotno interesima i zadacima službe koju obavlja postupio suprotno Odluci o privremenom finansiranju USK za period januar-mart 2017. godine, tako što je na teret Budžeta USK prethodno dogovorio, te omogućio smještaj i pružanje banjskih usluga za 30 osoba, a za koje usluge je Vladi USK izdan i dostavljen račun u ukupnom iznosu od 11.250,00 KM radi naplate, iako je bio svjestan da takva obaveza nije bila predviđena kao izdatak Odlukom o privremenom finansiranju za navedeni period, na koji način je stvarajući novčanu obavezu za Budžet USK istom nanio štetu u iznosu od 11.250,00 KM.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Općinskog suda u Bihaću, stoji u saopćenju Kantonalnog tužilaštva.

Izvor: Krupljani.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa