MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Predat prijedlog za smjenu Vlade i premijera Novalića

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na čijem je dnevnom redu Informacija o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona nastavljena je danas u Sarajevu sa pitanjima i inicijativama zastupnika.  
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Ivan Boban izjavio je da je Socijaldemokratska partija BiH potpisala inicijativu, odnosno prijedlog opozicionih stranaka za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH.

Dodao je da je SDPBiH pokrenuo inicijativu u vezi izbora nove Vlade FBiH, kao i da će novu vladu formirati isti akteri.

– Ne vidim razlog da izborni pobjednici daju nove kadrove i riješe nas agonije – kazao je Boban tokom pauze vanrednog zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na čijem je dnevnom redu Informacija o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona.

Jedna od glavnih teza današnje rasprave će, prema njegovim riječima, biti mjere zabrane Suda BiH koje premijeru Fadilu Novaliću onemogućavaju da komunicira s prvim saradnicima.

– Imali ste teze kako će doći do neslaganja u Vladi i da će doći do prevlasti jednih u odnosu na druge. Premijer će imati problema u komunikaciji s najbližim saradnicima. Također, postoji opcija da svoje ovlasti prenese na jedno od dvoje dopremijera – dodao je Boban.

U Predstavničkom dom Parlamenta Federacije BiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja federalnoj vladi i premijeru Fadilu Novaliću, zbog, kako je navedeno, neizbježne odgovornosti oko nabavke medicinske opreme.

Ovaj prijedlog je potpisalo više od 20 poslanika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi podnesen je zbog neizbježne odgovornosti Vlade FBiH u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom periodu, naročito one koje se vežu za nabavku medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite.

Izvor:federalna.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa