MARKETING

Predsjednica Laburista: Mi nemamo pravo da šutimo i da ne govorimo o onome što je bilo

Posljednjeg dana predizborne kampanje centralni skup održala je Laburistička stranka BIH. Skup je održan u Gradskoj dvorani u Velikoj Kladuši. Prva se sa govornice prisutnima obratila Emina Ćehić nositeljica liste Laburističke stranke za Parlamentarnu skupštinu BIH. Ona je istakla zadovoljstvo da su nositeljice listi za sva tri novoa vlasti žene, a isto tako je istakla važnost izlaska na izbore 2. oktobra. Prije obraćanja predstavljeni su kandidati na listi za PS BIH.


Nakon toga za govornicu je izašla Elma Đogić, nositeljica liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BIH, a zajedno sa njom predstavljeni su i ostali kandidati na listi.
“Tokom kampanje neki su agresivnim pristupom prema našim aktivistima pokušali su da nas spriječe ali im to nije uspjelo. Jedini način da uspijemo jeste da se držimo zajedno”, istakla je Elma Đogić, nositeljica liste za Parlament Federacije.
Posljednja se na skupu obratila predsjednica Laburističke stranke i nositeljica liste za Skupštinu USK Elvira Abdić Jelenović. Ona se dotakla ovogodišnje kampanje za koju je istakla da se razlikovala od dosadašnjih jer je išla od kuće do kuće.

“Neki kažu da smo previše govorili o prošlosti, a ja im poručujem da mi jednostavno nemamo pravo da šutimo i ne govorimo o onome što je bilo. Mi trebamo ozbiljne političare koji će se jednako znati boriti kako u Velikoj Kladuši, tako u Bihaću i Sarajevu”, rekla je Elvira Abdić Jelenović predsjednica stranke i nositeljica liste za Skupštinu USK.


Predsjednica Laburista govorila je i o dešavanjima oko Agrokomerca posljednjih dvadeset godina, za koji je rekla da je opljačkan a da niko za to nije odgovarao niti snosio političku odgovornost. Istakla da su BH političari zakazala i kad je u pitanju imovina Agrokomerca u Hrvatskoj, za koju je rekla da vrijedi dvije milijarde eura.
Na kraju obraćanja Abdić Jelenović je pozvala građane da glasaju za Laburističku stranku, a da svoj glas ne daju ni jednom kandidatu za člana Predsjedništva.
Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo