MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar u posjeti Bosni i Hercegovini

Predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar boravit će danas i sutra u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Kako je saopćeno iz kabineta predsjednika Slovenije, ovo je i ohrabrenje i znak povjerenja BiH da može napredovati na evropskom putu i u martu započeti pristupne pregovore za članstvo u EU, prenosi STA.

Pirc Musar će danas u poslijepodnevnim satima uz vojne počasti primiti članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U fokusu razgovora bit će približavanje BiH Evropskoj uniji.

Pric Musar će obići i pripadnike 48. kontingenta Slovenske vojske, koji djeluju u okviru vojne misije EUFOR Althea i i NATO štaba u Sarajevu.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini, predsjednica Slovenije će učestvovati i na svečanoj akademiji povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. 

U sklopu obilježavanja godišnjice, a u organizaciji Ambasade Slovenije u BiH, bit će upriličen „DiplomatSKI“, kada će i zvanično biti otvorena nova skijaška staza u čast legendarnog skijaša i olimpijskog osvajača srebrene medalje – Slovenca Jure Franka. 

Posljednji slovenski predsednik, koji je posjetio Bosnu i Hercegovinu, bio je Borut Pahor 2021,, dok je prošle godine u Sarajevo došao i predsjednik vlade Robert Golob. 

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa