MARKETING

Predsjedništvo BiH usvojilo odluku o učešću BiH u programu EU Horizon Europe

Predsjedništvo BiH je sa dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović), a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH), usvojilo  odluku o učešću BiH  programu EU Horizon Europe .

Na dnevnom redu 149. vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić kao obavezna tačka dnevnog reda, bio je Prijedlog odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću Bosne i Hercegovine u programu Evropske unije Horizon Europe – Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici. 

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja sa dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović), a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH), usvojilo je navedenu odluku, navodi se u saopćenju iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine

IZVOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo