MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Predstavnički dom PSBiH, između ostalog, o VSTS-u

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas razmatra zahtjev poslanika Dragana Mektića da se Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH u sadašnjem sastavu razmatra po hitnom postupku.

Predlagač je u obrazloženju, između ostalog, naveo da je jedan od razloga za predlaganje tog zakona “vraćanje povjerenja javnosti u pogledu rada nosilaca pravosudnih fuпkcija”.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.

Savjet ministara BiH ranije je utvrdio prijedlog tog zakona u cilju jačanja uloge ove institucije u promociji ljudskih prava, stvaranja uslova za uspostavljanje kvalitetnog dijaloga s nevladinim sektorom, akademskom i međunarodnom zajednicom i unapređenja finansijske nezavisnosti.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, koji je takođe predložio Savjet ministara BiH, kojim se predviđa uspostava budžetskog inspektorata u okviru ministarstva finansija i trezora.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu i prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o patentu, Zakona o Sudskoj policiji BiH, te Zakona o sistemu državne pomoći u BiH, koje je predložio Savjet ministara BiH.

Poslanici bi u prvom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, koji je predložio Savjet ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, čiji su predlagači poslanici Mirjana Marinković Lepić i Predrag Kojović.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH predlagača Mirjane Marinković Lepić i Predraga Kojovića, s mišljenjem Komisije za finansije i budžet, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH predlagača poslanika Damira Arnauta, s mišljenjem Ustavnopravne komisije.

Predviđeno je i razmatranje više izvještaja, informacija, odluka, poslaničkih inicijativa, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora.

Na samom kraju sjednice pred poslanicima bi se trebali naći materijali s oznakom „povjerljivo“.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa