MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Pregovori o prekidu vatre su završeni bez dogovora, a Izrael nastavlja udarati istočni Rafah

Izraelske snage su u četvrtak bombardovale područje Rafaha s čim planiraju nastaviti i u narednom periodu s obzirom na to da pregovori o primirju nisu postignuti, odnosno da su završeni i odlučeno je da izraelska vojska nastavi svoje operacije u Gazi.

Izrael je pred posrednicima iznio svoje rezerve prema Hamasovom prijedlogu za sporazum o oslobađanju talaca, rekao je izraelski zvaničnik Reutersu.

“Ako moramo, borit ćemo se noktima, ali imamo mnogo više od naših noktiju”, rekao je Netanyahu u video izjavi.

Palestinske militantne grupe Hamas i Islamski džihad rekli su da su njihovi borci ispalili protutenkovske rakete i minobacače na izraelske tenkove sakupljene na istočnoj periferiji grada.

Stanovnici i medicinari u Rafahu, najvećem urbanom području u Gazi koje još nisu preplavile izraelske kopnene snage, rekli su da su u izraelskom napadu u blizini džamije poginule najmanje tri osobe te da ima ranjenih na drugim mjestima.

U izraelskom zračnom napadu na dvije kuće u naselju Sabra u Rafahu ubijeno je najmanje 12 ljudi, uključujući žene i djecu. Među poginulima je i viši komandant militantnih brigada Al-Mujahedeen, i njegova porodica, te porodica drugog vođe grupe, saopćili su medicinari, rođaci i grupa.

U Sjedinjenim Državama, Bijela kuća je ponovila nadu da Izrael neće pokrenuti potpunu operaciju u Rafahu, rekavši da ne vjeruje da bi to unaprijedilo cilj Izraela da porazi Hamas.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa