MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Prekinuta Hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica zbog nedostatka kvoruma

Hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica, posvećena stanju u Javnom komunalnom preduzeću “Zenicatrans-prevoz putnika” prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Nije donesen nikakav zaključak. Gradonačelnik i Gradska uprava ranije su napustili sjednicu Vijeća. Oni su tražili da u dnevni red ove hitne sjednice bude uvršten i prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu.

Vijeće je to odbilo i zbog toga nisu mogli donijeti nikakav zaključak o “Zenicatransu”.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Zenicatrans” obustavili su rad prije četiri dana, kada je blokirana i glavna autobuska stanica.

Oni su tražili da se u dnevni red ove hitne sjednice uvrsti i prijedlog budžeta Grada Zenice za 2020. godinu. Vijeće je to odbilo i zbog toga ne mogu donijeti nikakav zaključak po pitanju Zenicatransa.

Direktor tog preduzeća Darmin Terzić potvrdio je da ga je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zvao te „zamolio da radnici deblokiraju stanicu, kako ne bi slao policiju“.

Radnici su se okupili ispred upravne zgrade, a predsjednik Sindikata Huso Sarvan ističe da „ne vidi razlog da interveniše policija“ te najavljuje da će stanicu držati u blokadi dok se ne iznađe rješenje za njihovu firmu.

Poziv gradonačelnika i nisam doživio kao prijetnju, nego je samo tražio da se, kako je kazao, ne blokira prijevoz putnika u gradu, kaže Terzić, koji je jutros ponovo imao sastanak u kantonalnoj Poreskoj upravi Zenica, koja je blokirala račun firme zbog duga od 225.000 KM.

-Uspjeli smo platiti 80.000 KM od tog duga, imamo platiti još 67.000 KM, jer nam je direktor Sabahudin Ibrahimagić najavio da sada neće naplatiti i kamatu.

Međutim, kako bi nas odblokirali, dužni smo platiti i prispjeli porez za period septembar – decembar 2019. godine, koji iznosi 268.000 KM, kaže Terzić.

On je rekao da priprema materijale za sjednicu GV, na kojoj bi trebala biti donesena odluka o koracima koji bi mogli spasiti preduzeće od odlaska u stečaj.

Preduzeće „Zenicatrans“ ukupno je za porez dužno oko četiri miliona KM, bez kamata.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa