MARKETING

Premijer Ružnić u Podzvizdu obećao da će školska sala iduće godine biti završena

Danas je  OŠ Podzvizd posjetila delegacija Vlade USK u kojoj su bili premijer Mustafa Ružnić, ministar obrazovanja Almin Hopovac i ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić. Kako nam je rekao ministar Hopovac, razlog posjete jeste upoznavanje sa dinamikom radova na školskoj sali.

“Ove godine u budžetu  kantona za izgradnju školske sale izdvojena su sredstva u iznosu od 400 000 KM, a projekcijom budžeta za iduću godinu planiraće se dodatna sredstva za izgradnju ovog značajnog objekta“, istakao je Hopovac.

Premijer USK Mustafa Ružnić istakao je da je sa sredstvima koja su prebačena (400 000 KM), kao i projekcijom budžeta za 2023. godinu, planirano je da ova sala iduće godine bude završena.

“Tokom današnje posjete nastavili smo i razgovore o daljim ulaganjima u ovu školu, a naročito smo se dotakli potencijalnih sredstava koja bi se mogla iskoristiti za energetsku efikasnost samog školskog objekta“, rekao je premijer Ružnić.

Direktorica škole Zemira Kantarević, zahvalila se Vladi USK na doznačenim sredstvima, a izrazila je nadu da će sa sredstvima koja su u projekciji budžeta za narednu godinu školska sala biti završena.

Škola u Podzvizdu jedna je od tri škole na području velikokladuške općine koja još uvijek nema završenu školsku salu, a izgradnja postojeće počela je prije 6 godina. Ova škola je treća po broju učenika na području općine, a nastavu trenutno pohađa 430 učenika u centralnoj i tri područne škole.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo