MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Premijer USK razgovarao sa vijećnicima Velike Kladuše o migrantskoj situaciji

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša Enver Pehlić i vijećnici: Ale Hušidić, Dinko Ljubijankić, Damir Jušić i Fuad Sulejmanagić ispred klubova: SDA, DNZ, Pokrenimo Kladušu i ASDA-KSPP razgovarali su danas, u Bihaću, sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem. 

Razgovor je tematski bio posvećen migrantskoj situaciji na području Unsko-sanskog kantona a vijećnici su potvrdili potrebu za jačanjem koordinacije djelovanja vlasti na svim nivoima kako bi se mogle planirati i realizirati aktivnosti kontrole i nadzora nad ukupnom situacijom.

Iako izvršna vlast Velike Kladuše ne želi da se uključi u rješavanje situacije, vijećnici su kazali da osjećaju obavezu da daju svoj doprinos te da aktivno sudjeluju, kao predstavnici građana Velike Kladuše, u aktivnostima koje će voditi rješavanju problema . Dolaskom zime migrantska situacija bi se mogla dodatno pogoršati, jer i dalje znatan broj migranata nema trajno riješen smještaj. Bez obzira na trenutnu situaciju, na narednoj sjednici OV koja će se održati nakon više od četiri mjeseca, nije uvrštena tačka dnevnog reda koja bi tretirala migrantsku krizu.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa