MARKETING

Preminuo legendarni Manolo Santana

Jedan od najvećih španskih tenisera svih vremena, Manuel Martinez Santana, preminuo je u 83. godini.

Santana je bio prvi teniser svijeta 1966. godine, a u svojoj karijeri ima i četiri Grand Slam naslova. Dva puta je slavio na Roland Garrosu (1961. i 1964. godine), jednom na Wimbledonu (1966. godine) i jednom je osvojio US Open (1967. godine).

Santana je tada postao prvi španski teniski pobjednik nekog Grand Slam turnira, kao i prvi Španac na vrhu ATP liste (1965. godine). U karijeri je osvojio 69 ATP turnira, a osvojio je i Grand Slam naslov u parovima u Roland Garrosu.

Ujedno je Santana osvojio i teniski turnir na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine kada je tenis bio pokazni sport, a predvodio je Španiju i do prve od ukupno osam, koliko ih danas ima, Davis Cup titula u povijesti.

Od Santane se oprostio cijeli teniski svijet, s posebnim naglaskom na Španiju, a posljednji pozdrav mu je uputio i posljednja dva desetljeća najbolji španski teniser Rafael Nadal.

“Nedostajat ćeš Manolo. Uvijek ćeš u mojim mislima biti poseban i jedinstven. Nikada te nećemo zaboraviti, a tvojoj obitelji želim puno snage u ovim teškim trenucima“, napisao je Nadal.

Bio je jedan od ključnih ljudi zadužen za Masters turnir u Madridu, a prošle godine dobio je ITF-ovu nagradu za doprinos tenisu.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo