MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Proglašeni najuspješniji sportisti USK za 2022. godinu

U srijedu je u sportskoj dvorani u Cazinu održana manifestacija izbora najboljeg sportaša USK. Dodijeljene su brojne nagrade i priznanja, a najboljim u ukupnoj konkurenciji proglašen je Amil Tutić. Bila je to prilika da se okupe svi sportaši sa područja Kantona, ali i njihovi treneri, porodica i prijatelji te proslave njihove uspjehe, ali i da im se zahvali za sve one dobre sportske trenutke koje su nam pružili u protekloj godini.

Najuspješniji sportaš USK je Amil Tutić, mladi reprezentativac BiH i član kluba borilačkih sportova “Zino” iz Bihaća koji je u oktobru trijumfovao na Svjetskom juniorskom šampionatu u Italiji. Amil je svoju juniorsku godinu uspješno završio, a da bi se uspjesi i dalje nizali potrebno je u to i uložiti objašnjava njegov trener. U sportskom savezu kažu da je bilo dosta sportskih uspjeha u prošloj godini, te da su zadovoljni postignutim. Zadovoljni su i predstavnici vlasti, a nadaju se i skorom usvajanju Strategije sporta na području kantona.

Najuspješnija kadetkinja je Iman Ružnić, a najuspješniji kadeti su Tarik Salkić i Mehmed Krupić. U juniorskoj konkurenciji najboljim su proglašeni Amil Tutić u muškoj i Melina Ružnić u ženskoj konkurenciji, najuspješniji senior u muškoj konkurenciji je Senaid Veladžić, a u ženskoj Adelisa Dautović i Elma Poprženović. Najuspješniji sportski radnik je Rifet Ćehić, a trener Senad Ćatić.

Izvor:RTV USK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo