MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Projekcija dokumentarnog filma koji poziva na mir i toleranciju

„Maglaj-rat i mir“ naziv je dokumentarnog filma čija je projekcija održana sinoć u velikokladuškom Alternativnom domu kulture.

Ovaj dokumentarni film  govori o bivša tri vojnika, Hrvatu, Srbinu i Bošnjaku iz općine Maglaj, pripadnicima ARBIH, HVO i VRS koji su se borili jedan protiv drugog tokom rata 1992- 1995. godine a koji u filmu govore o ratnim dešavanjima  na području općine Maglaj, zatim o dešavanjima nakon rata, povratku u domove i ponovnom zajedničkom životu danas.

Kroz svoje uloge u ovom dokumentarnom filmu Marko Zelić, Boro Jevtić i Rizo Salkić šalju snažnu poruku i poziv na mir, toleranciju i međusobno uvažavanje.

Nakon projekcije, glavni akteri filma kroz panel raspravu odgovarali su na pitanja velikokladuške publike a podijelili su i svoje utiske sa promocija filma u gradovima BIH. U nekim sredinama film je dočekan sa oduševljenjem, u nekima je bilo pokušaja zabrane prikazivanja, negdje je projekciju morala obezbjeđivati policija ali kako su rekli Marko, Boro i Rizo, oni su kroz ovaj film poslali poruku da je suživot u BIH itekako moguć i pored svega što nam se dešavalo prije 25 godina.

Produkciju filma  podržala je Misija OSCE-a u BIH.

Berina Hušidić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa