MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Protesti Bišćana zbog migranata

Protesti oko 300 Bišćana koji su održani sinoć ispred privremenog prihvatnog centra Bira završeni su bez incidenata. Građani su kazali kako se ne poštuju zakoni BiH, a da se nelegalne institucije koriste protiv građana Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Građani su poručili migrantima da idu odakle su došli i dan im ne trebaju, dok su ih migranti zbunjeno i zabrinuto gledali s druge strane kapije pitajući šta se dešava. Uzvikivali su “Zatvorite Biru”, “Migranti kući” i pozivali ministra unutrašnjih poslova USK Nermina Kljajića da izađe držeći transparente s natpisima “Go Home” i “Free Bihać”.

“Izgleda da je neki veliki problem”, rekao je jedan od njih.

Gradski vijećnik Bihaća i jedan od organizatora protesta Sej Ramić kazao je kako su okupili iz revolta, ali i da daju podršku odluci Vlade USK da se zatvore privremeni prihvatni centri za migrante.
“Gradsko vijeće bihaća donijelo je odluku 4. aprila da će u roku od tri mjeseca zatvoriti Biru jer ne posjeduje nikakve dozvole kada je u pitanju korištenje to migracionog centra. Tu je i odluka suda. Odluku je donijela i Skupština USK, a znamo da je Vlada donijela odluku o zabrani produženja ugovora. Na sceni je totalno nepoštivanje zakona ove zemlje gdje se sve nelegalne institucije koriste protiv legalnih građana Bihaća i cijelog kantona”, kazao je Ramić.

Bišćani su kazali i to je da je vlast u Sarajevu primila pare za migrante, ali da su ih doveli građanima USK i ostavili same da se bore s njima.

Skup je osiguravao veliki broj policijskih službenika.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa