MARKETING

Protesti u Zagrebu i Beču: Građani digli glas protiv mjera

U Zagrebu je u 15 sati počeo veliki prosvjed protiv mjera i covid-potvrda. Nekoliko tisuća građana pristiglih iz različitih dijelova Hrvatske krenulo je u dvije povorke prema Trgu bana Jelačića odakle će na skupu od Vlade tražiti ukidanje mjera.

Organizatori iz Inicijative prava i slobode na svom su Facebooku jutros objavili da iz cijele zemlje stiže više od 30 autobusa.

Povorke građana krenule su prema glavnom Trgu bana Jelačića u 15 sati s Trga Francuske republike i Trga žrtava fašizma.

Sudionici prosvjeda koji se na društvenim mrežama naziva i “Bijeli tihi marš” od Vlade traže ukidanje covid-potvrda, koje su u okolnostima epidemije koronavirusa u Hrvatskoj obavezne u zdravstvu, te državnim i javnim institucijama.

Okupljanje na dva zagrebačka trga

Okupljanje građana započelo je na Trgu Francuske republike i Trgu žrtava Fašizama, a prema procjeni, na obje lokacije u 15 sati bilo je više tisuća građana.

Povorke su potom simultano krenule prema središnjem mjestu održavanja prosvjeda.

Promet ulicom je zatvoren, a policija po prolasku kolone, zatvara promet pristupnim ulicama. Okupljenim građanima, na Trgu Francuske republike organizatori su dijelili bijele balone, svijeće i lučice.

Protest nije prijavljen

Protest nije prijavljen, a zagrebačka policija najavila je da će snimati ovo okupljanje.

“Prema prikupljenim saznanjima s društvenih mreža, u subotu, 20. novembra 2021. godine s početkom u 15 sati na lokacijama Trg žrtava fašizma, Trg Francuske Republike, Trg kralja Tomislava i Trg bana Josipa Jelačića održat će se neprijavljeno javno okupljanje.

Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja zagrebačka će policija audio-vizualno snimati navedeno javno okupljanje na mjestu okupljanja i trasi kretanja”, navodi se u saopćenju.

Epidemiološka slika u Hrvatskoj

Podsjetimo, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 5.614 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 34.882. Među njima su 2.542 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 320 pacijenata. Preminulo je 65 osoba.

Protesti i u Beču

U glavnom gradu Austrije danas se, također, održavaju prostesti protiv mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Nekoliko hiljada građana izašlo je na ulice kako bi digli glas protiv zatvaranja i obavezne vakcinacije.


Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo